U prosincu prošle godine Rotaract klub Rijeka organizirao je tihu aukciju fotografija, projekt prigodnoga imena “Psst”. Ovim projektom promovirana su 36 regionalna fotografa, a sam projekt imao je i dublje značenje. Rotaractovci su prepoznali važnost rada udruge Rijeka 21 i integracije osoba s Down sindromom u društvo te su prikupljali donacije s ciljem pomaganja rada ovoj udruzi.

“U ponedjeljak smo se družili s članovima Rijeka 21 i dogovorili da ćemo i u buduće nastaviti ovu divnu suradnju. Nadamo se da smo ovim činom i mi potakli svijest i razumijevanje makar djela javnosti prema osobama s Downom. 21. ožujka je svjetski dan osoba s Down sindromom i ovim putem pozivamo sve građane da makar na simboličan način pruže podršku i time ukažu na zaštitu prava, mogućnosti i potreba osoba s Down sindromom.”, poručuju iz Rotaract kluba Rijeka.

Već ove subote pripremaju nešto novo – maškarani party u River pubu. Maškarani party dio je Rotaractovog projekta Maškarani vikend kojim prikupljaju za stipendiju jednog nadarenog srednjoškolca/ke slabijeg imovinskog statusa.

villains

Prošle godine stipendirali su jednu učenicu, Katarinu Miler, a ove godine se nadaju da će uspjeti donirati dvije stipendije. Pomognite im u tome dolaskom u River 25.02. u 22:00 sati. Tema zabave: Zlikovci-filmsko izdanje.