Naslovnicaa Aktualno Uber uskoro i u Rijeci

Uber uskoro i u Rijeci

Uber je trenutno u potrazi za vozačima iz Rijeke i okolice

Podijeli

U medijima su nedavno odjeknule vijesti o skorašnjem dolasku kontroverznog Ubera i u Rijeku, a natpisi su potaknuti objavama sponzoriranog oglasa „preporučenog Uberovog partnera“ na društvenim mrežama, a koji traži vozače iz Rijeke i okolice voljne priključiti se ovoj međunarodnoj online taksi platformi.

Hrvatski su taksisti već nekoliko puta ovog ljeta krenuli u masovni prosvjed protiv Ubera, nerijetko smo svjedočili gotovo malom ratu između taksi prijevoznika, a svi ovi događaji su vjerojatno samo ubrzali stvar kako bi vlasti žurno krenule u pregled postojeće zakonske regulative vezane uz taksi prijevoz te krenuli u kreiranje novog Zakona. Prijedlog novog Zakona o prijevozu u cestovnom prometu, već bi u rujnu trebao krenuti u javnu raspravu, a odmah nakon toga i na usvajanje u Sabor. S obzirom da su na stvaranju novog Zakona zajedničkim snagama radili predstavnici jedinica lokalne samouprave, Ministarstva gospodarstva, rent-a-car kuća, taksi udruženja i samog Ubera, veći otpor novom zakonu koji bi na snagu trebao stupiti do kraja godine, se ne očekuje.

Iako iz Ministarstva još nije stiglo službeno priopćenje glede promjena koje će novi Zakon donijeti, ipak, neslužbeno se nagađa kako se ovim zakonom teži ka liberalizaciji taksi tržišta, povećanju broja licenci i lakšeg dolaženja do istih, a sve je izglednije i da će se taksi prijevoznici, morati pomiriti sa prisustvom Ubera na tržištu.