Podijeli

Imali ste loše iskustvo s državnim službenikom, a mislite da se nigdje ne možete žaliti ili izraziti svoje nezadovoljstvo? Srećom, stižu promjene kako bi uistinu zaživjela teza da su državni službenici tu radi građana!

Potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić izjavila je kako uskoro stiže zakon kojim će se urediti nagrađivanje državnih službenika, pri čemu bi veći utjecaj na njihove plaće imali rezultati i kvaliteta rada.

Cilj je naravno povećati učinkovitost javne uprave a upravo se pripremaju zakonski tekst, te podzakonski akti kojima će se regulirati ovo pitanje.

“Pripremamo to na način da veće značenje i veći utjecaj na plaće državnih službenika imaju rezultati rada, kvaliteta rada, profesionalan odnos prema radu i da isto to omogući jačanje upravljačke strukture, jačanje odgovornosti upravljačke strukture u državnoj službi za ostvarene rezultate, a to ustvari znači za kvalitetu usluge koju pružaju građanima i poduzetnicima, za brzinu koju pružaju tu uslugu”, izjavila je Dalić.