Podijeli

Kandidatkinja Mosta nezavisnih lista za Primorsko-goransku županicu saborska je zastupnica Ines Strenja-Linić, a za riječku gradonačelnicu Petra Mandić.

Kandidatkinja za županicu Ines Strenja-Linić svoju kampanju vodi pod sloganom “Djelujem nacionalno, ali srcem regionalno”.

– “Onaj tko me poznaje zna da je to način na koji živim. Naš cilj je pomoći da ova županija bude još bolja jer moramo se usuditi krenuti na bolje. Neke stvari ipak treba mijenjati” – rekla je Strenja-Linić. Među projektima koje namjerava provesti, ako bude izabrana za županicu PGŽ, navela je otvaranje ureda u Bruxellesu, čime bi mogli bolje lobirati za neke projekte. Cilj je Agenciju za lijekove dovesti u Rijeku, vratiti nekadašnji značaj Riječkoj luci i osnažiti Sveučilište u skladu s potrebama gospodarstva, a najveći potencijal vidi u razvoju zdravstvenog turizma, IT tehnologija i turizma.

DSC_0423

Zalaže se za osnaživanje otoka koji bi 365 dana u godini trebali imati dostupnu zdravstvenu skrb i zdravstvene usluge, kao i jednaku dostupnost obrazovanja. Osim kvarnerskih otoka, poseban fokus stavlja na projekt Gorski kotar koji mora dobiti svoj poticaj uz vraćanje života u brojne opustošene općine.

Božo Petrov opisao je Ines Strenja – Linić  kao jednu od onih nepokolebljivih 12 saborskih zastupnika koji su pokazali da za “njih obraz nema cijenu i da može postojati politika čistih ruku”. Zatim je najavio kandidatkinju za gradonačelnicu Grada Rijeke, Petru Mandić kao osobu koja je stručna, odgovorna, karakterna, poštena i uvijek pruža maksimum.

– “Moj grad je Rijeka. Kandidaturu sam prihvatila upravo zato jer želim raditi i živjeti u Rijeci. Svim svojim sugrađanima pružila bih jednaku šansu, kako bi imali kvalitetan i dostojan život i radno mjesto.” – izjavila je Mandić. “Želim da moja djeca odrastu, školuju se i rade u Rijeci. Ovaj grad zaslužuje da postane perjanica multikulturalnosti, prosperiteta i razvoja. Nažalost sustavnom nebrigom i apsolutnom nedostatkom vizije, on to danas nije. Rijeka ima savršenu geostratešku poziciju i oduvijek je bila centar miješanja različitih kultura i prostor brojnih postignuća. Stoga Rijeka mora vratiti stari sjaj i umjesto demografskog propadanja postati grad poželjan za život. Grad koji nudi pregršt zaposlenja, izvrsno obrazovanje te svijetlu budućnost svim mladima.”

DSC_0433

Pod sloganom “Vrijeme je za remont”, ako bude izabrana za gradonačelnicu, poticat će obrazovanje, koncept cjeloživotnog učenja, razvijanja kompetencija u svim životnim dobima i na svim razinama.

Kao majka mlade djece, zalaže se za jeftinije i svim građanima dostupne vrtiće i jaslice, koje se neće plaćati za drugo i svako sljedeće dijete.

– “Ono što želim napraviti je najveća razina transparentnosti – sve dostupno, vidljivo i online”, a u planu je i osnivanje Odbora za budućnost koji bi promišljao što će se u Rijeci događati za pet, deset ili petnaest godina.

Također, naglasak stavlja na poticanje novih startup-ova gdje će se svim riječkim startup-ovima omogućiti besplatan gradski prostor za prvu godinu poslovanja.

“Rijeka se mora vratiti Riječanima, Rijeka treba potpuni remont kako bi bila ponovo prosperitetna” – nadodala je Petra Mandić.

DSC_0435