Podijeli

Nedostatak broja radnika osjeti se u svim sektorima, a naročito u onima koji pojačano rade za vrijeme turističke sezone. Poslodavci navikli na primanje kratkotrajnih radnika kojima su nudili često sramotne radne uvjete, sada su ostali kratkih rukava. Zbog takve situacije i suočeni s pritiscima, krenuli su u borbu za svakog radnika, a to znači i preotimanje radne snage.

Tako se trenutne zaposlenike motivira da za određene novčane naknade dovedu novog kolegu koji dolazi na veću plaću i bolje uvjete. Iako su najpoželjniji iskusni radnici iz srodne konkurencije, više se čak ne gleda ni na iskustvo kao ključan faktor.

Iapk čini se kako ni ovo nije naučilo poslodavce pameti, jer kako piše Slobodna Dalmacija, velik dio radnika se opet vrati starom poslodavcu pošto im se ta obećanja uopće ne ostvare.

Poslodavci se pravdaju kako zbog velikih nameta državi ne mogu povećavati plaće, no radnici iz unutrašnjosti Hrvatske radije biraju primjerice Njemačku od Dubrovnika, jer im je udaljenost jednaka, a plaća i do nekoliko puta veća. Domaći pak radnici u tom razdoblju iznajmljuju vlastite apartmane, zbog čega se sve više priča o inozemnoj radnoj snazi čija je kvaliteta upitna.