Na dan velike tekme poštedimo vatrogasce intervencija – Slavimo uz Vatrene, ali bez požara!

41
gdssdg

Slavimo uz Vatrene, ali navijajmo pametno!, poručuju iz Hrvatske vatrogasne zajednice uoči povijesne utakmice naše reprezentacije s Englezima. Opravdano apeliraju, jer su gotovo sva dosadašnja slavlja zbog pobjeda naše repke zaista bila vatrena.

Nakon pobjede Hrvatske nad Islandom ispaljena signalna raketa izazvala je požar u Podgori. Na intervenciju je izašlo čak 18 vozila i 105 vatrogasaca iz DVD-ova: Podgora, Tučepi, Makarska, Promajna, Baška Voda, Brela i dislokacija Javne vatrogasne postrojbe Sisak.

I proslava subotnje pobjede nad Rusijom nije prošla bez intervencija za makarske vatrogasce. DVD Makarska zaprimila je dojavu o požarima na području poluotoka Osejava i Sveti Petar koji su također izazvani ispaljenim signalnim raketama. Požari su izbili po jakoj buri pa je na teren odmah upućeno pet vozila i 15 vatrogasaca koji su sva tri požara brzo stavili pod kontrolu.

Na otoku Galešnjaku, koji je zbog svog srcolikog izgleda postao jedan od hrvatskih turističkih simbola, skupina navijača je, uoči utakmice naših s Rusijom, organizirala paljenje baklji za potrebe milenijske fotografije. Ova “vatrena” podrška našoj reprezentaciji izazvala je požar koji su brzom intervencijom ugasili vatrogasci DVD-a Sveti Filip i Jakov.

Hrvatska vatrogasna zajednica preporuča da bodrite našu reprezentaciju bez korištenja pirotehničkih sredstava. Organizatorima gledanja utakmica na otvorenom ili u ugostiteljskim objektima preporučaju da pripreme sredstva za gašenje kako bi mogli brzo reagirati u slučaju požara. Ukoliko ipak dođe do požara, treba zvati već poznati broj 193.

Podsjećaju da su kazne za izazivanje požara visoke, novčane kazne od 15 do 150 tisuća kuna ili kazna zatvora do 60 dana za fizičku osobu koja izazove požar, dok je za one koji izazovu požar iz nehaja predviđena kazna od 2 do 15 tisuća kuna.