Naslovnicaa Aktualno Hrvatska Hrvatska volontira 2018. – prijavljeno preko 260 volonterskih aktivnosti!

Hrvatska volontira 2018. – prijavljeno preko 260 volonterskih aktivnosti!

U ponedjeljak, 21. svibnja počinje manifestacija koja će i ove godine okupiti brojne pojedince i organizacije, a sve u cilju promocije i razvoja volonterstva u Hrvatskoj.

44
Podijeli

Hrvatski centar za razvoj volonterstva organizira osmu po redu manifestaciju Hrvatska volontira kojoj je cilj potaknuti što veći broj građana, organizacija i institucija iz cijele Hrvatske na volontiranje u različitim društveno korisnim aktivnostima.

Ove godine manifestacija se održava od 21. do 26. svibnja u preko 70 hrvatskih gradova, gdje će mnogobrojni volonteri sudjelovati u različitim volonterskim aktivnostima kako bi svojim doprinosom potaknuli izgradnju bolje i sretnije zajednice. Hrvatska volontira održava se u sinergiji s Danima otvorenih vrata udruga, u organizaciji Vladinog Ureda za udruge te Festivalom Gledaj (u)druge u Rijeci, kako bismo ukazali na brojne koristi koje udruge donose svojim korisnicima i zajednicama u kojima djeluju.

Ovogodišnja manifestacija odvija se pod sloganom Volontiramo – zajedno gradimo bolju i snažniju zajednicu, a podržale su je i mnoge osobe iz javnog života poput: Mislava Čavajde, Maje Sever, Danijele Trbović, Domagoja Novokmeta i mnogih drugih.

U manifestaciju će se uključiti veliki broj volontera pojedinaca, ali i volontera iz korporativnog svijeta, a popis od 261 volonterskih aktivnosti, od kojih su 125 u Sjevernoj Hrvatskoj, 75 u Zapadnoj, 37 u Južnoj, te 24 u Istočnoj Hrvatskoj (po trenutnoj situaciji) može se pronaći ovdje. Građani su preko naših web stranica i društvenih mreža pozvani  pronaći aktivnost koja ih inspirira, da se zavolontiraju i da na taj način daju svoj osobni doprinos volonterstvu u Hrvatskoj i postanu dio društva koje stvara promjene.

Volonterske akcije koje se odvijaju na područjima Primorsko – goranske županije, Rijeke i okolice te dijela Istre, građani i građanke mogu pronaći na web stranicama Volonterskog centra Rijeka: http://www.volonterski-centar-ri.org/ .

Na raspolaganju su uređenja gradskog okoliša i raznih ustanova, kreativne radionice, volontiranje u području zaštite ljudskih prava, promocije zdravog načina života, provedba istraživanja, informiranje građana o raznim temama, prikupljanje i podjela donacija, radionice i predavanja…Svatko može pronaći nešto za sebe!

Dobro je za tebe, dobro je za druge. Priključi se svibanjskoj kampanji i zavolontiraj se!

Komentari