Naslovnicaa Aktualno Cijene trajektnih karata padaju za dvadeset posto

Cijene trajektnih karata padaju za dvadeset posto

Navedena mjera vrijediti će u razdoblju od 19. siječnja do 18. ožujka ove godine

Podijeli

Agencija za obalni linijski prijevoz je u dogovoru s Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture pripremila pilot projekt smanjenja cijene trajektnih karata u iznosu od 20 posto od izvansezonske cijene karata u dane vikenda. A kako navode, projekt je pokrenut s ciljem poticanja povećanja prometa putnika i određenih kategorija osobnih vozila na otoke u izvansezonskom razdoblju.

Navedena će se mjera provoditi od 19. siječnja do 18. ožujka ove godine, a preporuku Upravnog vijeća Agencije prihvatili su Rapska plovidba i Jadrolinija. To znači da će na svim trajektnim linijama navedenih brodara, 20 posto manju cijenu plaćati – odrasle osobe, djeca od tri do dvanaest godina, osobni automobili (do devet sjedala) do pet metara dužine ili dva metra visine, osobni automobili do devet sjedala preko navedene dužine ili visine, motocikli i mopedi, motocikli s prikolicom, tricikli, i četverocikli, bicikli.

Iz Ministarstva navode kako će po završetku ovog pilot projekta, a ovisno o učincima provedbe razmotriti mogućnost daljnje primjene ove mjere, naročito uzimajući u obzir pokazatelje povećanja iskoristivosti kapaciteta brodova te financijski efekt primjene preporuke.